Svetlana Ruoho, Matkan varrella – Päijänteen maisemat, 27.3.-14.4.2021, Galleria Becker

”Näyttelyssä “Matkan varrella. Päijänteen maisemat” kävijät pääsevät nauttimaan esillä olevista maalauksista. Näyttelyssä on erikokoisia öljyväri-, akryyli- ja akvarellimaalauksia, jotka kuvaavat keskisuomalaisia järvimaisemia sekä metsän ja luonnon ilmiöitä. Esillä on perinteisiä öljy- ja akryyliteoksia sekä uusimpia taidemaalari Svetlana Ruohon oivalluksia. Tule inspiroitumaan taiteesta ja löydä sinulle tuttuja ja rakkaita Päijänteen maisemia! Luonnosta ja taiteesta saat energiaa ja voimaa elämääsi.

Työskentelen päivittäin työhuoneessani tai luonnossa ja saan siitä suurta nautintoa ja samalla etsin uudenlaisia ammatillisia mahdollisuuksia toimia luontokuvataiteilijana. Haluan välittää teosteni kautta ajatuksiani ihmisten mieliin.

Lähiympäristöllämme on suuri merkitys meidän hyvinvoinnillemme, ja se korostuu etenkin vaikeina aikoina. Näyttely pyrkii myös tuomaan esille luonnon ja taiteen vaikutuksen terveyteen ja mielialaan. Viime kesänä pääsin nauttimaan Päijänteestä uudella tavalla, kun sain työskentelyapurahat maalausten luomiseen. Näiden teosten teemana on keskisuomalainen luonto ja Päijänteen järvimaisemat.

Vuodesta 2012 lähtien olen asunut ja työskennellyt Jämsässä, Keski- Suomessa. Ihailen aina, miten Suomessa arvostetaan omaa maata ja pidetään siitä huolta.  Teoksissani pyrin näyttämään muuttuvat maisemat sellaisina kuin itse näen ne juuri tässä hetkessä. Luonto ja ympäristö kiinnostavat ja myös huolestuttavat meitä ihmisiä, erityisesti rakkaat lähimaisemat, joihin liittyy lapsuuden muistoja, sukutarinoita ja kesälomareissuja. Monille näitä tärkeitä paikkoja ovat Päijänteen rannat ja metsämaisemat. Tauluissani haluan omien mielikuvieni ja tunteitteni kautta korostaa Päijänteen seudun satumaisuutta, hiljaisuutta ja ainutlaatuisuutta.  Mielestäni tärkein erityispiirre taiteessani on se, että maalaamalla upotan tauluihini ILMAA ja ELÄVYYTTÄ rikkomalla kaksiulotteisen pinnan avaraksi ja syväksi. Haluan aina, että tauluistani välittyy Kauneus ja Rakkaus, mitkä auttavat meitä elämässä. Päämateriaalit ovat öljyvärit ja akryyli kankaalle. Maisemamaalauksissani käytän myös luonnon materiaalia kuten tuohta, kuivattuja kasveja, risuja, heiniä ja lehtiä. Maalauspinnan ja tekstuurin vahvistamiseksi käytän myös luonnon materiaalien sijasta vastaavia aineita kuten paperia, riepua ja muuta sellaista.

Taiteilijana haluan erityisesti kiittää perhettäni ja läheisiäni. He ovat kannustaneet ja tukeneet minua matkan varrella monin tavoin.”

Koronavirustilanteesta johtuen avajaisia ei järjestetä. Rajaamme yleisömäärää voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaisesti. Tulethan vierailulle terveenä ja huolehdit turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Meillä on mahdollisuus käsien pesuun sekä käsidesejä monessa paikassa. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.

Taiteilijatapaaminen ja maalausnäytös 10.4. ja 11.4. järjestetään voimassaolevien rajoitusten mukaisesti.

Vapaa pääsy!

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close