Kari Södö, Grand Design(s), 10.-28.11.2018, Galleria Becker

 

truthordarepress
Kari Södö, Truth or Dare

”Oululaisen kuvataiteilija Kari Södön uusi näyttely on hänen kolmas Galleria Beckerissä vuosien saatossa.

Näyttely esittelee isohkoja veistosinstallaatioita sekä pienempiä veistoksia  puusta lattioille ja seinille. Vuoropuhelua luonnon muovaaman ja veistetyn puun välillä. Väriä ja rytmiä.

 Veistosten luonne on edelleen vahvasti leikkisä niin muodollisesti kuin sisällöllisestikin. Tällä kertaa näyttelyn teema ja suurin teos leikittelee suositun arkkitehtuuria käsittelevän tv-sarjan ja kosmologi Stephen Hawkingsin kirjoittaman kirjan välillä joilla molemmilla on melkein sama nimi. Toisessa esitellään hienoja rakennusprojekteja ja toisessa ei vähempää kuin maailmansyntyä. Grand Design(s)-teoksessa ihmisen rakentama suhteessa luonnon rakentamaan ilmenee mittakaavoissa ja muodoissa.

Lähtökohtia Södön teoksiin löytyy niin populaarikulttuurista kuin vallitsevan todellisuuden vaikeistakin kysymyksistä sekoittaen kevyttä ja vakavaa.

Näyttelytilassa soi myös muusikon taustan omaavan taiteilijan luoma ääniteos.

Kari Södö (s.1963, Borås, Ruotsi) asuu ja työskentelee Oulussa ja on valmistunut vuonna 1997 kuvataiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta. Södöllä on ollut runsaasti yksityisnäyttelyitä kotimaassa sekä yhteisnäyttelyitä ulkomailla kuten Berliinissä, Cannesissa, Tukholmassa ja Pietarissa. Hänen teoksiaan on esimerkiksi valtion taidekokoelmassa, Oulun-, Porin- ja Rovaniemen taidemuseoiden kokoelmissa. Södö on toteuttanut useita julkisia isoja teoksia oppilaitoksiin, kirjastoihin sekä muihin julkisiin ulko- ja sisätiloihin. Helsingin musiikkitalon taidekilpailussa v. 2010 Södö ylsi finaaliin ja saavutti vuonna 2013 Limingan kirjaston taidekilpailun ensimmäisen sijan. Södö on toiminut Oulun taiteilijaseuran puheenjohtajana vuosina 2000-02 ja on Suomen Kuvanveistäjäliiton ja Suomen Taidegraafikoiden jäsen. Lisäksi hän toimii valtion visuaalisten taiteiden toimikunnassa kaudella 2017-18 ja jatkaa toimikunnassa vielä seuraavan kaksivuotiskauden.”

www.sodo.info

 

 

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close