Yasushi Koyama, Viaton – eläinveistoksia 27.1.-14.2.2018 Galleria Becker

Pesukarhu
Pesukarhu

Yasushi Koyama

Minulla on näyttely Galleria Beckerissä Jyväskylässä 26.1.-14.2.2018. Näyttelyn konsepti on ”Viaton”. Näyttelyssäni on esillä söpöjä ja viattomia eläinveistoksia, jotka on tehty puusta ja keramiikasta.

Konsepti

Kun näet eläimiä metsässä, voit tuntea niiden puhtaan luonteen. Eläimen luonne kuvastaa viattomuutta.  Se sisältää raikkautta, lempeyttä, lojaalisuutta ja suloisuutta. Viattomien eläinten maailma kertoo ja esittelee näitä tunteita näyttelyn kävijöille.

Taidettani on usein kuvailtu ”söpöksi, viattomaksi ja huumorintajuiseksi”. Useimmat teoksistani on valmistettu yhdestä puusta käsin talttaa käyttäen. Rikas puun tekstuuri antaa lämpimän vaikutelman.

Puuveistoksissani on hyvä sekoitus perinteistä puukuvanveistoa ja nykytaiteen ilmaisua.

Opin perinteistä puunveistoa Japanissa, Uudessa-Seelannissa, Transilvaniassa ja Suomessa. Esimerkiksi koulussa Suomessa minä sain oppia suomalaiselta kuvanveistäjältä Pasi Karjulta. Hän vaali perinteisestä tapaa veistää puuta kirveellä ja käsitaltalla aivan kuten muutkin minua opettaneet kuvanveistäjät.

Nykytaiteen kontekstissa teokseni ilmentävät söpöyttä ja positiivista energiaa. Suomalainen taidemaalari Katja Tukiainen on vaikuttanut minun taiteeseen niiden ilmaisussa. Ja suomalainen kuvanveistäjä Kim Simonssonin sarjakuvamaisten veistosten viattomuus on myös inspiroinut minua.

Samaan aikaan ”Neo-pop” taidetta edustavat japanilainen taidemaalari Yoshitomo Nara ja japanilaisen kulttuurin manga ja anime, ovat vaikuttaneet muotokieleeni.

Veistoksissani Suomi kohtaa Japanin ja Japani kohtaa Suomen.
Japanilaisen ja suomalaisen kulttuurin yhteys uudistuu jatkuvasti, niin myös minun teoksissani.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close