Riitta Uusitalo ja Timo Hannunen: Rocky Road, 2.9. – 20.9.2017 Galleria Becker

17_uusitalo_hannunen_2-copy

Rocky Road-näyttelyn maalaukset ovat jatkoa edellisen (diip! Keski-Suomen museo 2016) näyttelyni teoksille.

Olen jatkanut samoilla arkisilla teemoilla, läheltä löytyvä ja tavallinen. Asiat, jotka ovat niin tuttuja, ettei niihin välttämättä kiinnitä huomiota.

Maalaan kotona, joten maalaan kotia, välillä ihan konkreettisesti, välillä maalauksiin. Vuodenajat, valot ja varjot muuttuvat ja muuttavat ympäristöämme. Käytän nykyään tekemiseen enemmän aikaa, tarvitsen enemmän rauhaa, käyn välillä uimassa tai lenkillä ajattelemassa.

Tekniikka on akryyli pellavakankaalle kaikissa maalauksissa. Olen maalannut raskaasti päästäkseni mahdollisimman keveään lopputulokseen.

Olemme Timo Hannusen kanssa jo vuosia miettineet yhteistä näyttelyä. Katsotaan mitä siitä tulee!

Riitta Uusitalo

17_uusitalo_hannunen_1-copy

Veistokseni ovat useimmiten ympäristöstä tehdyn havainnon, oman, kulloisenkin mielentilan, ja ajatusmaailman eriasteisia yhteen sulautumia. Kolmas ulottuvuus valmiissa teoksessa on kiveen niin vahvasti sidoksissa oleva ajan käsite.

Tämähän se on se loputon temmellyskenttä, josta syntyy kuvia matkalla kohdusta hautaan. Mielikuvia näkyvän ja näkymättömän sidoksista kivessä…

Teosteni mittakaava vaihtelee aivan taskukokoisesta isoihin, kymmenien tonnien painoisiin kokonaisuuksiin. Nyt näyttelyyn tulevat veistokset toimivat yksittäisinäkin teoksina, mutta ehkä kokonaisuudesta voi hahmottaa jonkinlaisen tarinan, tapahtumaketjun matkan varrelta … vuosi elettyä elämää… Rocky Road!”

Timo Hannunen

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close