Matti Happonen, Mika Heinonen ja Kari Lohko: Kolmelta, 12.8. – 30.8.2017 Galleria Becker

Happonen: Vanha kylä, 2016
Happonen: Vanha kylä, 2016

Olemme kolmen keski-ikäisen taiteilijan ryhmä, jota yhdistää Lahden Muotoiluinstituutti. Kun opettaa, on pakko tehdä. Olemme kaikki aktiivisia ja ammattiliittoihin kuuluvia kuvataiteilijoita. Vaikkei ryhmämme olekaan ohjelmallinen taiteilijaryhmä, olemme pitkäaikaisen työtoveruutemme aikana esiintyneet yhdessä useampaan otteeseen. Näyttely on kahdeksas yhteisnäyttelymme. Näyttelyistä on saatu paljon kiitosta.

Heinonen: Intohimon hedelmät, 2015
Heinonen: Intohimon hedelmät, 2015

Vaikkemme enää olekaan aivan nuoria, liike työyhteisössä ja taidemaailmassa on ollut sen verran vilkasta, ettei sakka ehdi laskeutua lasin pohjalle. Jokainen rakentaa luonnollisesti oman settinsä, mutta kokonaisuuden ehdoilla. Lohkolta on havainnon ja merkityksen kielellä toteutettuja, ekspressionismin hengessä tehtyjä maalauksia, Happoselta kuvanveiston ja maalauksen keinoja yhdistäviä, runollisia combineja ja Heinoselta käsitteellisesti viritettyjä, leikin estetiikkaa hyödyntäviä veistoksia. Aikaisemmat yhteisnäyttelyt ja pitkä työtoveruus ovat harjaannuttaneet meidät pelaamaan luontevasti yhteen.

17_happonen-heinonen-lohko_3-copy
Lohko: Porras, 2017

Kuvanveiston, maalaus- ja piirrostaiteen eri ilmaisukeinojen yhdisteleminen ei ole ongelmatonta. Keskittyneisyys syntyy sisällön ja sitä seuraavan tunnelman kautta. Osaamme tiivistää, etsiä olennaisen ja luottaa siihen. Taiteellisesti meitä yhdistää humanistis-esteettinen perintö, ihmisen paikan ja henkisen olotilan pohdinta.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close