Sini-Meri Hedberg & Jaana Valtari: Sur la Mer, 22.7. – 9.8.2017 Galleria Becker

17_hedberg-valtari_0-copy.jpg

Kesä on otollista aikaa lähteä liikkeelle, meren äärelle. Näyttelyn maalauksissa ollaan matkalla tai pysähdytty hetkeen ja tilaan. Elämän suunta tarvitsee toisinaan viittoja; merkittävät asiat paljastuvat merkittäviksi ajan kuluessa, liikkeessä, matkalla. Maiseman hetket, valo, väri ja meri-ilman kosteus ovat elementtejä, joista näyttelymme on rakentunut. Miten kuvata ilmaa pilvien yläpuolella, onko ilma tiheämpää takana vai asioiden välissä?

Työskentelemme yhteisellä työhuoneella Turussa. Olemme valmistaneet teoksia yhdessä ja erikseen, yhteistä tunnelmaa etsien. Prosessissa olemme yhdistäneet esittävää ja abstraktia ilmaisua. Haluamme tässä yhteisnäyttelyssä haastaa yksilökeskeistä taiteilijamyyttiä ja ripustamme osan teoksista kiinni toisiinsa. Yhteen ripustettuna maalaukset muodostavat tulkintoja, joita ei aiemmin ollut olemassa. Yhteisteosten lisäksi näyttelyssä on esillä myös itsenäisiä teoksia, joiden ilmaisua yhdistää keveys ja liike.

Näyttely-yhteistyömme alkoi vuonna 2014 Galleria Huudossa Helsingissä, missä esillä oli Valtarin juhla-aiheisia henkilökuvia ja Hedbergin abstrakteja Aalto-maalauksia. Tänä keväänä osallistuimme työparina myös SKjL:n teemanäyttelyyn ”ONNI” Lapuan Taidemuseossa 10.2.–27.5.2017.”

Sini-Meri Hedbergin (s. 1972) lähtökohtana on ollut värin ja tunteen tarkastelu, teoksissa on nähtävissä myös maisemallisia rakenteita. Maalaus johdattelee eksistentiaalisten kysymysten äärelle: Miten määritellä aika ja oleminen? Mikä on ihmisen aika, tämä hetki. Osa teoksista on maalattu matkalla, Marbellan residenssissä.

Jaana Valtari (s. 1972) maalaa miljöömuotokuvia. Uusimmissa teoksissaan Valtari tutkii modernia vieraantuneisuutta ja ulkopuolisuuden kokemusta. Teoksissa pohditaan pysähtymistä ja läsnäolon vaikeutta/vaatimusta. Onko hiljaisuudesta tullut elintasotuote?

Sini-Meri Hedberg ja Jaana Valtari

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close