Johanna Juvonen & Biagio Rosa: Incubo, 20.5.-7.6.2017 Galleria Becker

17_juvonen_rosa_0-copy

Aloitimme näyttelymme työstämisen sen nimestä käsin: in cubo – kuutiossa tai incubo – painajainen. Jollain tapaa nämä sanat ja niiden merkitys olivat itsestään selvä lähtökohta näyttelyllemme. Kuution kuvittelimme turvapaikkana, suojana jonka rauhan painajainen rikkoo. Näyttelyn teoksia tehdessä mielessä pyöri tasapaino, särkyminen, turva, tuki, painajaiset ja kahtia jakautuneisuus – maanjäristykset, turvapaikanhakijat ja maailman levottomuudet. Tutkimme teoksissa tasapainon vääristymistä, halusimme kuvata painajaisten tunteita värin tärinällä ja sortumisen tunteella.

Viime vuosina kantavana teemana teoksissamme on ollut maanjäristys. Keski-Italian toistuvat maanjäristykset Biagion kotiseudulla tekevät sen, että maanjäristys on inspiraationa näyttelyn teemalle. Monissa teoksissa onkin käytetty rakennusmateriaalia betonista raudoitukseen, koottu tukirakenteita sekä käytetty värimaailmana italialaisten rakennusten ulkorappauksen värejä ja raunioita.

Olemme työskennelleet työparina yli 10 vuoden ajan, Italian opiskeluvuosistamme alkaen. Lähtökohtana teoksillemme ovat usein mieltä askarruttavat, vaikeasti käsitettävät asiat. Ajankohtaiset asiat antavat paljon ajattelemisen aihetta ja vaikuttavat taiteeseemme. Teoksemme syntyvät maailmassa tapahtuvan epäoikeudenmukaisuuden ja luonnonmullistusten aiheuttamista tunnetiloista ja tasapainottelevat vastakohtien välillä.

Johanna Juvonen & Biagio Rosa

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close