Rasmus Förster, Cobblestone Coven, Galleria Becker, 15.4.-3.5.2023

”Työskentelyni keskiössä on viime vuosina pyörinyt joukko teoreettisia käsitteitä ja esteettisiä painopisteitä sekä pyrkimys niiden yhteensovittamiseen. Tälläisiä kiinnostuksenkohteita ovat muun muassa urbaani kaupunkiympäristö, sen materiaaliset ilmentymät kuten kivi ja betoni, liminaaliset tilat, hylätyt tai rapistuvat miljööt sekä ihmiseläin, joka sitoo näitä toimillaan yhteen. Cobblestone Coven -näyttelyä varten julkaisen myös zine- eli pienlehtiprojektini Stratification Ecstasy toisen osan. Sitä voi pitää kauttakulkureittinä näyttelyn maalauksiin, ja se tuo mukanaan näyttelykokonaisuuteen häivähdyksen filosofiaa ja mystiikkaa. Erityisesti olen tukeutunut ranskalaisfilosofien Gilles Deleuzen ja Félix Guattarin teksteihin näyttelyn sisältöjä työstäessäni. Heidän ajattelussaan uusien käsitteiden kehittely on tärkeässä roolissa ja nautin ajatuksesta, että teokseni osallistuvat erilaisten käsitteiden tutkimiseen, tulkitsemiseen, yhdistelyyn ja jatkokehittelyyn – välillä myös pilke silmäkulmassa.

Rasmus Förster (s. 1994) on valmistunut 2021 Aalto-yliopistosta Taiteen maisteriksi. Viime vuosina hänen pääasiallisena ilmaisumuotonaan on toiminut maalaaminen. Maalausten taustalla vaikuttavat lukemattomat lyijykynäpiirrokset, polaroid- ja filmivalokuvat, sekä digitaalisten kollaasien rakentaminen. Vuonna 2022 Förster aloitti myös Stratification Ecstasy -taidezinen julkaisemisen. Sen toinen osa julkaistaan Cobblestone Coven näyttelyn yhteydessä. Edelliset yksityisnäyttelyt Palace of Concrete ja Tarpaulin Dreams olivat Makers’ Galleryssa Vaasassa 2022 ja Asbestos Art Spacessa Helsingissä 2021. Förster on Taidemaaliliiton jäsen.

Rasmus Förster (b. 1994) graduated from Aalto University (MA) in 2021. In the past years he has focused mainly on painting. The artistic process behind his paintings includes however a multitude of pencil drawings, polaroid and film photography, as well as digital collages. In 2022 Förster began publishing an art zine Stratification Ecstasy. Its second volume will be released with the Cobblestone Coven exhibition. His previous solo exhibitions were Palace of Concrete and Tarpaulin Dreams in Makers’ Mark gallery in Vaasa 2022 and in Asbestos Art Space in Helsinki in 2021. Förster is a member of the Finnish Painters’ Union.”

Rasmus Förster

https://cargocollective.com/rasmusforster

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close