Uusimmat, Jyväskylän Taiteilijaseuran uudet jäsenet 2020-2022, Galleria Becker, 17.12.2022-4.1.2023

”Galleria Beckerin vuoden 2022 viimeinen ja vuoden 2023 ensimmäinen näyttely esittelee Jyväskylän Taiteilijaseuran uusimmat jäsenet (2020-2022). Uusia jäseniä/taiteilijoita on 16, mikä nostaa taiteilijaseuran jäsenmäärän 141;een. Näyttely on runsas, mikä tässä yhteydessä on pelkästään hyve, sillä sehän osaltaan ilmaisee nykytaiteen vahvaa kehitystä maakunnassa.

Jyväskylän Taiteilijaseura on maakunnallinen ammattitaiteilijoiden seura.  Käytännössä se tarkoittaa, että seuran säännöissä on määritelty kriteerit, joiden pohjalta uudet jäsenet valitaan.  Taiteilijaseura on perustettu jo vuonna 1945. Vuosikymmenien ajan maakunnan taiteilijat  ovat saavuttaneet jäsenyyden ehdot pääsemällä riittävän monta kertaa seuran jurytettyihin vuosinäyttelyihin. Jo pitkään jäsenyyden lähtökohtana on ollut ennen kaikkea taidekoulutus.

Historiallisesti Jyväskylän Taiteilijaseurassa enemmistön ovat muodostaneet taidemaalarit ja ainakin näyttelyn pohjalta voi päätellä, että niin on myös yhä edelleen. Jyväskylän Grafiikan paja nosti 1970-luvulla tärkeäksi lajiksi taidegrafiikan ja 1980-luvulla mukaan tuli valokuvataide. Molemmat lajit ilmenevät vahvoina myös keskisuomalaisessa nykytaiteessa.

UUSIMMAT antaa taideyleisölle mahdollisuuden ”heti tuoreeltaan” tutustua seuran uusiin jäseniin ja heidän taiteeseensa. Tärkeää  tutustuminen on myös taiteilijaseuralle itselleen, sillä niin usein uudet jäsenet tahtovat jäädä vain nimiksi sen jäsenluetteloon. Siksi näyttely pyrkii myös siihen, että heille avautuisi välitön mahdollisuus astua taiteilijaseuran aktiivisiksi toimijoiksi ilman dynamiikkaa hidastavia kontaktiongelmia ja identiteetillemme ominaista kainoutta.”

Hannu Castrèn

Näyttelyn taiteilijat:

Ville Lehtinen

Päivi Hynninen

Juho Könkkölä

Petri Blomqvist

Asta Huutonen

Emilia Hytönen

Annika Takkala

Veera Hoppula

Maria Pihl

Nina Huisman

Susanna Kivistö

Tiina Rauni

Anne Kalliola

Ulla Tulonen

Sini Kähönen

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close