Hong Liu-Sertti, The Forest of Kalevala, 13. – 31.8.2022, Galleria Becker

The Forest of Kalevala Kalevalan metsä

Muutin Kiinasta Suomeen lähes 20 vuotta sitten. Suomesta on tullut toinen kotimaani. Kahden kulttuurin taustani inspiroi minua työskentelemään eri näkökulmien parissa kiinalaisen ja suomalaisen kulttuurin vuorovaikutuksessa ja integraatiossa. Maalaukseni tarkoituksena on auttaa ymmärtämään ihmisen ja luonnon välistä suhdetta ja edistämään erilaisten kulttuurien kunnioittamista. Pyrin myös tarjoamaan ihmisille erilaisen näkökulman yleismaailmallisiin arvoihin ja kiinnittämään heidän huomionsa ihmisen olemassaolon perusteisiin. Kokeilen perinteisiä kiinalaisia ​​taiteellisia tekniikoita, muotoja ja arvoja nykyaikaisella ilmaisutavalla, joka rikastuttaisi taideyhteiskuntaa monikulttuurisilla jäljillä.

Maalauksillani haluan tutkia klassisen kirjallisuuden nyky-ilmaisua. Maaginen ja myyttinen Kalevala-metsä täydentää runoja kiinan kalligrafialla. Tämä ilmaisutapa tuo Kalevalaan liittyvään taiteeseen uutta ilmettä ja on lajissaan ainutlaatuinen. Käytän perinteistä Gongbi- eli hienoviivaista maalaustyyliä, joka vaatii huolellista, erittäin yksityiskohtaista sivellintekniikkaa ihmishahmojen ja muiden yksityiskohtien kuvaamisessa. Erikoiskäsitelty raakapaperi valitaan sopimaan tällaisen hienotekniikan soveltamiseen. Perinteisen menetelmän lisäksi töissäni yhdistetään uusia tekniikoita, kuten blank-leaving, akvarellipesu ja kultaus.

Taiteilijana ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksen sekä runotekstin ja kuvan yhdistämisen lisäksi minua kiinnostaa myös Kalevalan yhteistyön tapa.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close