Irmeli Hulkko, Sharp & Soft, 2.4. – 20.4.2022, Galleria Becker

”Teoksissani liikun koko maailmankaikkeuden mittakaavassa; kvanttimekaniikaniikan ilmiöistä yli ajan ja avaruuden. Ammennan näkyvän sijaan näkymättömästä, jostakin pakenevasta.

Työskentelyssäni olennaista on kokeilu, haparointi ja etsintä. Kuinka kuvata maailmaa, jota ei voi suoraan havainnoida? Sisäistä tunnetta, joka on punoutunut vaikutelmaamme olemassaolosta.

Onko maalauksen keinoin mahdollista luoda illuusio, jossa aika ja aineen massa näyttäytyvät tunnistettavina? Tämä tila on minulle valon tapahtumapaikka, tiheys, jännite ja syvyys. Se on alati muuntuvaa liikettä jossa tunnistettavista geometrisistä muodoista jatkan kohti abstrakteja tasoja ja tiloja. 

Tässä näyttelyssä törmäyskurssilla ovat terävät ja pehmeät muodot. Maalaukseni ovat kuvallisia pohdiskeluja asioista kuten rakennettu/orgaaninen, analyysi/synteesi, loogisuus/runollisuus, rujo/herkkä, kirkkaus/pimeys. Näistä syntyy näennäisten vastakohtien vetovoima, jossa selkeä ja selittämätön kietoutuvat toisiinsa. Tavoittelen omalakisen todellisuuden eri puolia, joissa yksittäiset osaset suhteutuvat toisiinsa värien ja muotojen käydessä vuoropuhelua keskenään.”

 Irmeli Hulkko (s. 1963, Pelkosenniemi, asuu Helsingissä) valmistui Kuvataideakatemiasta 1989. Vuonna 1991 Hulkko sai Suomen Taideyhdistyksen Dukaattipalkinnon. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä kotimaassa ja osallistunut ryhmänäyttelyihin myös ulkomailla. Edellinen yksityisnäyttely hänellä oli Galleria Katariinassa, Helsingissä 2021. Hulkon teoksia on useiden museoiden ja säätiöiden kokoelmissa kuten Nykytaiteen museo Kiasma, EMMA-Espoon modernin taiteen museo; Saastamoisen säätiö, Helsingin kaupungin taidemuseo, Tampereen nykytaiteen museo, Rovaniemen taidemuseo; Wihurin rahasto, Kuopion taidemuseo ja Porin taidemuseo; tallennekokoelma A/J.   

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close