Miiu Esantytär, Poikittaisliikenne, 1.8.-31.8.2020, taidelainaamon kuukauden taiteilija

POIKITTAISLIIKENNE
Installaatio, tussi ja autenttinen liike paperille

Teos koostuu noin kuudestakymmenestä installaatioksi ripustetusta tussipiirroksesta, joita tein päiväkirjamaisesti eri kulkuneuvoissa kahden vuoden ajan. Piirrosten avulla halusin tarkastella välimatkojen muotoutumista näkyväksi, antamalla kynän piirtää yhtäjaksoista, kontrolloimatonta viivaa matkustamisen liikkeistä. Jokaisen piirroksen alla on päivämäärä ja matkustusväli, esimerkiksi Kankaanpää-Ikaalinen tai Kamppi-Sörnäinen. Pisimmät olivat yli parituntisia sessioita nostamatta kynää paperista.

Kutsun piirroksia analogisiksi seismogrammeiksi, joissa kehoni toimi rekisteröivänä laitteena. Seismografi (kreik.) eli maanjäristysmittari on maankuoren värähtelyjen ilmaisemiseen ja rekisteröimiseen käytettävä laite. Maanvärähtelyt muutetaan sähköisiksi värähtelyiksi, jotka vahvistetaan ja piirretään piirturilla näkyvään muotoon. Seismisen ilmiön rekisteröintiä kutsutaan seismogrammiksi.

Kuvissa näkyy liike ja matka, vahva läsnäolo, lopputuloksen arvaamattomuus ja unenomaisuus. Uniongelmaisena oli mielenkiintoista havaita miten meditatiiviseen tilaan piirtyvän viivan ja tietoisen mielen välinen kontrolloimaton yhteys upotti, koska muutaman kerran säpsähdin hereille kynä kädessä, vaikka en ole ikinä pystynyt nukkumaan missään kulkuvälineissä.

http://www.esantytar.net

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close