Petra Kallio ja Hanna Varis, Hehku ja Kimpullinen iloa, 9.11.-27.11.2019, Galleria Becker

Taidegraafikot Petra Kallio ja Hanna Varis ovat koonneet Galleria Beckeriin yhteisen taidegrafiikan näyttelyn jonka tematiikka liittyy vehreyteen, kasvuun, kasvillisuuden herkkyyteen ja värien hehkuun.
Taiteilijat ovat tahoillaan pitkään työstäneet puutarhoihin ja kasvillisuuteen liittyviä teemoja ruukkuineen, kukkineen, mystisine portteineen ja elämän hetkellisyyteen liittyvine hauraine yksityiskohtineen. Heidän yhteisessä aiheessaan yhdistyy hienovaraisuus ja voima, rohkeus ja rauha.
Hanna Varis on työstänyt teoksensa pääosin grafiikkakollaaseina yhdistäen herkullisia värejä, pintoja ja kuvallisia elementtejä eri tavoin. Petra Kallio taas on toteuttanut teoksensa perinteisellä vesiväripuupiirrostekniikalla yhdistäen useita vedoksia suuremmiksi kokonaisuuksiksi.

PETRA KALLIO
”Olen saanut sukuni perintönä vahvan siteen luontoon ja kasvikuntaan. Minä visualistina tarkastelen aihetta lähinnä esteettisestä kuvakulmasta.
Jo nuorena minuun tekivät syvän vaikutuksen vanhojen käsin värjättyjen luonnontieteenkirjojen ja kasvioiden kuvat. Myöhemmin olen huomannut, miten oma taidegrafiikan kuvastoni usein ohjautuu samoihin aiheisiin ja pehmeisiin värimaailmoihin.
Kasviaiheiden syvä tematiikka metaforissa ja hetkellisyyden herkkyydessä on alati kiehtovaa. Hetkellisyyden estetiikkaa, katoavaa kauneutta ja yritys ikuistaa hetki… hehku tai helle…
Teokseni tässä näyttelyssä ovat vesivärein painettua puupiirrosta toistettuna usean vedoksen kokonaisuuksina, kuten koulujen opetustaulut. Pyrkimys harmoniseen vanhahtavaan värimaailmaan ja rauhallisuuteen on ollut tietoinen valintani, työstäessäni jo kerran painetut mokulitolaatat uudelleen puupiirroksiksi.”

HANNA VARIS
”Tuolla kuljimme kerran”

”Työskentelyni lähtökohtana on kirjoittamaton historia, maisema ja muisti.
Minua kiehtovat, lapsuudessa kuulemani tarinat tutkimusmatkoista, jotka kantavat mukanaan tuntemattomia tapahtumia, omaa, hiljaista historiaansa. Työskennellessäni pohdin kysymystä siitä, mikä muistamisessa on merkittävää ja millä perustein muistamamme valikoituu.
Teokseni ovat värivoimaisia ja elämänmyönteisiä. Pyrin tietoisesti tunnelman kohottamiseen.
Teokseni kertovat monista ”tutkimus”matkoistani
Italian maaseudulla. Näillä matkoillani inspiroiduin
Italialaisten puutarhojen ruukkujen muodosta.

Teoksissani ruukut toimivat symboleina ihmiselle itselleen, salaisuuksille sekä monenlaisten asioiden tutkimiselle. Ruukku voi olla
mielentila, muisto, taikka tunne, sillä ruukku sulkee sisälleen paljon
kaikkea ja voi ikuisesti aueta metaforana lukemattomiin suuntiin.
Ruukkuteemaisessa sarjassa teosten sisällöksi muotoutuvat
elämänaikana koetut hetket, muistot. Ruukkujen ja tarinoiden yhdistäminen synnyttää inhimillistä ja intiimiä vuoropuhelua.” 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close