Minja Revonkorpi, Vaiheita ja sattumia, 6.-24.7.2019, Galleria Becker

dav
Minja Revonkorpi, Aikuisuus, 2019

Elämämme eri vaiheet muokkaavat sisäistä maailmaamme joskus rajustikin. Kokemukset tekevät ihmisestä sen henkilön, joka hän on juuri nyt.  Huomisen kokemus voi viedä ihmistä eri suuntaan. Käyn maalauksissani läpi muutamia elämänvaiheita laajassa mittakaavassa syntymästä vanhuuteen. Maalaus on tekemisen hetkellä syntynyt mielikuvani aiheesta. Eri hetkenä samasta aiheesta maalattu kuva olisi näyttänyt toiselta. Elämä on joukko sattumia. Olemme monenlaisten tuulten pyörteissä. Jotkut ovat lempeästi hyväileviä, jotkut myrskyisiä ja kylmiä.

Näyttelyni kokonaisuus muuttui myrskyisten tuulten vuoksi hieman erilaiseksi kuin olin ensin suunnitellut. Vakava sairastuminen on muokannut ajatuksia, aiheita ja tekemisen luonnetta. Tuon maalausten rinnalle monotypioita, jotka liikkuvat erilaisissa tuntemuksissa – yrittäen ymmärtää polkua jota joudun kulkemaan. Kuitenkin, kuten aina kuvia tehdessäni, ajattelen asioita myös yleismaailmallisesti tuoden oman kokemuksen yhteiseksi, samaistuttavaksi. Useimmat meistä kohtaavat vaelluksellaan vaikeakulkuista maastoa, ja tapoja selvitä eteenpäin on erilaisia. Joskus voi edetä sisulla, joskus tuurilla tai muiden avustuksella. Mutta meille kaikille tärkeitä ovat unelmat ja toivo – jokin mitä kohti mennä, elämäntilanteesta riippumatta.

Minja Revonkorpi

minja.revonkorpi@gmail.com

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close