Jukka Suhonen, Halleluja, 9.3. -27.3.2019, Galleria Becker

 

Little Wounds
Jukka Suhonen, Little wounds

”Jyväskylän näyttelyni nimeltään ”Halleluja” koostuu akryylimaalauksista ja piirroksista. Akryylimaalausten pohjamateriaalina olen käyttänyt sekä kangasta että paperia. Piirroksissa olen käyttänyt vesiliukoisia maaliaineita kuten akryyliä, akvarelleja sekä nestemäistä mustaa tussia. Pienimmät A4 kokoiset piirrokset olen tehnyt tussikynillä.

Sekä maalauksissa että piirroksissa esiintyy usein keskeisellä paikalla ihminen tai jokin ihmisen ruumiinosa – käsi, jalka, jalat tai pelkkä pää tai kasvot. Sommitelmassa voi olla mukana myös viittauksia eläin- ja kasvikunnasta.

Pidän taiteessa voimakkaista kontrasteista. Maalauksissani käytän voimakkaita puhtaiden värien rinnastuksia, usein vastavärit ovat läsnä. Myös piirroksista löytyvät voimakkaat mustan ja valkean välööririnnastukset.

Pohdin teoksissani ihmissuhteiden sisältämiä jännitteitä, elämän väliaikaisuutta ja haurautta, kuolemaa, rakkautta ja vihaa. Myös ihmisten välinen väkivalta ja tietoinen absoluuttinen paha sekä rakenteellinen sorto yhteiskuntajärjestelmien sisällä ahdistaa ja antaa välillisesti aiheita teoksille.

Suurin osa näyttelyn teoksista olen tehnyt viime vuonna, jolloin olin Taiken myöntämällä 1v. työskentelyapurahalla.

Olen joensuulainen kuvataiteilija ja valmistunut Kankaanpään taidekoulusta maalauslinjalta taidemaalariksi 1988, jonka jälkeen olen toiminut vapaana kuvataiteilijana. Olen toiminut myös tuntiopettajana Joensuussa lasten-ja nuorten kuvataidekoulussa sekä kansalaisopistossa vuoteen 2007 saakka. Vuonna 2008 aloitin virkatyön Joensuun taidemuseo ONNI:ssa.

Teoksiani on valtion, Joensuun kaupungin sekä yksityisissä kokoelmissa.”

Jukka Suhonen

 

 

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close