Iana Vulpe, Vuodenajat Tourujoella -musta ja valkoinen, 16.2.-6.3.2019,Galleria Becker

Talvi Tourujoella1 56x82,5cm pahvikaiverruus
Talvi Tourujoella1 56×82,5cm pahvikaiverruus

”Olen syntynyt 1981 Chisinaussa, Moldovassa ja valmistunut taiteen maisteriksi. Asun
ja työskentelen Jyväskylässä Grafiikankeskuksessa, päiväkeskuksissa ja lasten päiväkodeissa.
Tämä on minun viides yksityisnäyttelyni Suomessa ja olen ollut mukana monissa
yhteisnäyttelyissa. Olen Jyväskylän Taiteilijaseuran ja Suomen Taidegraafikoiden jäsen.
Haluan kokeilla erilaisia ilmaisutekniikoita enkä sido itseäni mihinkään tyylisuuntaan tai perinteeseen.

Vuodenajat Tourujoella – näyttelyn teokset olen tehnyt vuonna 2018 ja ne esittävät
maisemia Tourujoen Luontopolulta. Olen haaveillut tästä sarjasta vuosia. Kiitän kaikkia
taidetta rakastavia ihmisiä ja ostajia, koska töiden toteuttaminen on rahoitettu kertyneillä myyntituloillani. Tekniikaksi olen valinnut pahvikaiverruksen, joka on ehkä vähemmän käsiä rasittava kuin puukaiverrus, siisti ja edullinen menetelmä.

Taiteellinen työskentelyni on vaihtelevaa. Tuotannostani löytyy eri aiheisia erilaisilla
menetelmillä. Pysyvää on kuitenkin kiinnostukseni vanhaan taiteeseen ja sen arvoihin.
Taiteessani käsittelen ensisijaisesti omia tunteitani. Minua motivoivat monenlaiset taiteesta heijastuvat merkitykset ja kuvien ”avattu ikkuna”. Luonto on ihastukseni aina. Suojeltuluonto on vielä sitä kauniimpaa. Tässä sajassa minua kiehtoo epäjärjestys ja kaaos. Perspektiivi on haaste.”

Iana Vulpe