Päivi Hintsanen, Aika sekuntien välissä – Time Between Seconds, 1.12. – 19.12.2018, Galleria Becker

Päivi Hintsanen, Suuren meren rannalla
”Suuren meren rannalla he katselivat toisiaan, ihminen ja ikuisuus I / On the Shores of the Great Ocean They Looked at Each Other, Man and Eternity I” (Yksi osa Suuren meren rannalla… -trilogiasta sarjasta Aeon). 2018, editio 30, pigmenttimustevedos. Kuvakoko 28x42cm, paperi ~33x48cm.

Aika sekuntien välissä on vuosien ajan päässäni kypsynyt monimediallinen näyttelykokonaisuus, jota tulen täydentämään tulevien vuosien aikana uusilla teoksilla. Galleria Beckeriin esille tulee kokonaisuuden ensimmäinen vaihe, vuonna 2018 valmistuneita valokuvaa, piirrosta, maalausta ja grafiikkaa yhdistäviä pigmenttimustevedoksia.

Olen työstänyt näyttelyn kuvateoksia samanaikaisesti toisen pitkäaikaisen projektini, Kyyneltarha-näyttelyn teosten kanssa, ja näyttelykokonaisuudet ovat hautuneet ja kasvaneet yhdessä, osittain toisiinsa hyvinkin tiiviisti limittyen. On syntynyt kuvateoksia, jotka kuuluvat yhtälailla kumpaankin kokonaisuuteen, ja ajatuksia, joiden juuret ovat tiukasti molemmissa teemoissa kiinni. Yksi molemmille näyttelykokonaisuuksille merkittävimmistä yhteisistä tekijöistä on tietynlainen ajattomuus, tai ajan epämääräisyys, hetkien päällekkäisyys. Niinpä kuvissa luonnollinen valo saattaa tulla monelta taholta ja sen myötä varjot karata useaan suuntaan. Hetket kuvassa voivat sijaita vuosien päässä toisistaan – tai kaikki saman sekunnin sisällä.

Näyttelyn kuvasto leikittelee asioiden yhtäaikaisella tarkkuudella ja epämääräisyydellä, impressiolla ja muutoksella, kuviin jähmettyneillä hetkillä. Sekuntien välinen aika on tarpeeksi pitkä havainnon tai päätöksen syntymiseen, mutta silti liian lyhyt näkemänsä tarkkaan hahmottamiseen.

Toisaalta, sekuntien välinen aika ei tarkoita välttämättä nimenomaan kahden sekunnin välistä aikaa. Kyse voi olla myös sekunneista, jotka sijaitsevat matkan päässä toisistaan, ehkä päivien, ehkä vuosienkin, mutta jotka ovat jollakin tavalla erilaisia kuin niitä ympäröivät sekunnit: ne aloittavat tai lopettavat jonkun prosessin. Ne pysäyttävät ja havahduttavat. Ja mitä siihen väliin jää – siitä koostuu tämä näyttely.”

Päivi Hintsanen

www.paivihintsanen.fi

facebook.com/phintsanen
#päivihintsanen #aikasekuntienvalissa #timebetweenseconds #galleriabecker

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close