Suuri maalaustapahtuma 10.7. Kirkkopuistossa klo 11-16

suuri maalaustapahtuma

Jyväskylän taiteilijaseura jalkautuu Kirkkopuistoon maalaamaan Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä järjestettävän Kuvataiteen päivän kunniaksi. Pääset paikanpäällä seuraaman live-painting tapahtumassa ammattikuvataiteilijoiden teosten syntymistä, maalausprosessia sekä jututtamaan paikalla olevia taiteilijoita taiteen tekemisen kiemuroista. Mikään ei myöskään estä sinua liittymästä paikalla olevien kuvataiteilijoiden seuraan tekemään omaa taidettasi! Taiteilijat jalkautuvat kirkkopuistoon ihmisten keskuuteen tarkoituksenaan luoda rajapintaa kuvataiteilijoiden ja muiden ihmisten välille, ja tuoda taide lähemmäs ihmisiä. Tapahtuma on ilmainen ja siihen saa vapaasti osallistua, tai vain käydä ihailemassa tai ihmettelemässä syntyviä teoksia.

Jyväskylän Taiteilijaseurasta paikalla maalaamassa ovat Virpi Lehto, Svetlana Ruoho, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Päivi Meriläinen, Johanna Mäkitalo, Kaisa Koljonen, Minja Revonkorpi, Iana Vulpe ja Kristine Nordling. Jyväskylän taiteilijaseura on Jyväskylässä ja Keski-Suomessa toimiva ammattikuvataiteilijoiden seura, joka on perustettu vuonna 1945. Se pyrkii edistämää paikallista kulttuuria ja ajamaan kuvataiteilijoiden asemaa. Seurassa on tällä hetkellä noin 130 jäsentä. Seura tekee aktiivista yhteistyötä paikallisten ja kansallisten kulttuurialan toimijoiden kanssa.

Kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2011 lähtien, ja sen tiimoilta järjestetään tapahtumia ympäri Suomen. Tapahtumien ideana on juhlistaa kuvataidetta ja tuoda sitä lähemmäs ihmisiä Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä. Kuvia töistä ja tapahtumista voi julkaista Instagramiin #maalaustapahtuma @maalaustapahtuma tai jakaa ne Facebookissa tapahtuman pääsivulla www.facebook.com/maalaustapahtuma

Tapahtumaa organisoi Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry ja tapahtumaan on kutsuttu valtakunnallisesti mm. taideseuroja, kuntia, seurakuntia, hoitolaitoksia, sairaaloita, päiväkoteja, palvelutaloja sekä kerhoja. Tapahtuman on tarkoitus olla kaikille avoin ja maksuton. Tule mukaan! Suuri Maalaustapahtuma on osana Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden 2018 tapahtumia. #EuropeForCulture

Lämpimästi Tervetuloa!

Lisätietoa tapahtumasta löytyy
https://www.maalaustapahtuma.fi/

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close