Teija Lehto, puupiirroksia tavallisista asioista, 16.6.-4.7.2018, Galleria Becker

Teija Lehto_Kasvaa umpeen 2_puupiirros 2018_halkaisija 73 cm
Teija Lehto_Kasvaa umpeen 2_puupiirros 2018_halkaisija 73 cm

”Työskentelyäni motivoivat henkilökohtaisuus, arkisuus, havainnointi ja lähelle katsominen.
Poimin kuvieni aiheiksi omia jokapäiväisyyksiäni. Puupiirrokseni pohjautuvat tarkkoihin piirroksiin valokuvan tai konkreettisen kohteen äärellä.

Koivuvanerille piirtämisen jälkeen alkaa varsinainen kuvan tekeminen. Aiheen olemuksen tarkastelu ja mietintä miten tavoittaa se värien, viivojen, pintojen kautta. Valitako leveä kourutaltta vai kapea ja loiva, vai tiukkaviivainen v-taltta. Vai raaputtaako laatan pintaa, repiä sälöille. Sittenkin pienesti ja tarkasti? Miten rajata, miten pelkistää? Ja miten vedostaa, miten missäkin telata?

Puupiirroksen tekoa. Kuvan luomista ja rakentamista pienin valinnoin, pienin askelin kaivertamisen ja vedostamisen vuorotteluna. Ja monenlaisten tunteiden keskellä: varmuutta, vihamielisyyttä, nautintoa, yhteisymmärrystä, eksyksissä oloa, kontrollia, iloa, turhautumista ja heittäytymistä. Puupiirros siitä syntyy, yleensä.”

Teija Lehto on 52 -vuotias Paimiossa asuva kuvataiteilija ja työskennellyt taidegraafikkona 20 vuotta. Työskentelyssään hän on keskittynyt puupiirrostekniikkaan.

Teija Lehto on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta 1998 ja suorittanut AMK-tutkintoon tarvittavat täydennysopinnot Turussa 2011.

Viimeisimpiä yksityisnäyttelyitä ovat: P-galleria Pori 2017 ja galleria Joella Turku 2016. Yhteisnäyttelyistä viimeisimpiä ovat: Lapuan taidemuseo 2016, Kokkolan taidemuseo 2016.

Hänelle on myönnetty Valtion 1-vuotinen työskentelyapuraha 2018, Varsinais-Suomen taidetoimikunnan kohdeapuraha 2017, kuvataiteen näyttöapuraha 2013.

Teija Lehdon teoksia on mm. Turun kaupungin, Amos Anderssonin taidemuseon, Turun ja Salon taidemuseoiden, Suomen valtion ja eduskunnan kokoelmissa.

Teija Lehto on mm. Suomen taidegraafikot ry:n ja Turun Taidegraafikot ry:n jäsen.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close