Taiteilijatapaaminen, Kristiina Lempiäinen- Trzaska ja Johanna Pisto, Galleria Becker, torstai 7.6.2018 klo 13-15

kuva tl, jp
Kristiina Lempiäinen-Trzaska
”Tarkastelen asioita, jotka ovat jättäneet jäljen. Pysähdyn hetkeen. Kiinnitän kuviin käsitykseni siitä, miltä maailma näyttää, kun se tuntuu. Kuvan maailmassa limittäin asettuvat näkyvä ja näkymätön, mutta myös tosi ja epätosi. Jäljen esille tuomisessa tärkeäksi on kehittynyt paikka ja kokemuksen maisemallisuus – kaupunki-, luonnon- ja mielenmaisema. Paikka itsessään on sidottu myös aikaan; mikä eilen oli tärkeä ja tosi minulle, voi nyt olla olematta – yhteys paikkaan on kadonnut. Käyn vuoropuhelua ajan ja paikan kanssa niin, että jotain niiden merkityksellisestä ja muuttuvasta suhteesta välittyy teoksiini.” 
Johanna Pisto

”Heijastuksia taidehistoriasta” -sarjassa tutkin lähinnä Egyptin taidetta ja sen ilmentymistä omassa taiteellisessa näkökentässäni. Muinaisessa Egyptissä jumalia ja henkiä oli kaikkialla ihmisen ympärillä. Taide oli tarkkaan määriteltyä. Sommittelun avulla tuon muinaisen ajan elementit nykyhetkeen: jumaluudet eli eläimelliset ihmiskuvat sulautuvat ympäristöön, kuvitteellisiin Iibis lintuihin, kaloihin, veteen, lumpeisiin, oksiin ja kameleihin. Minua kiehtoo taidehistorian saavutukset ja ihmisten erilaiset uskomukset. Taiteellisessa työskentelyssä tutkin eri tekniikoiden toimivuutta toistensa kanssa. Teoksissa käytän sekatekniikkaa mm. yhdistelen maalaukseen, monotypiaa ja sabluunaa.” 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close