Maija Albrecht, Mustaa valkoisella, grafiikanlehtiä ja esineteoksia, 14.4. – 2.5.2018, Galleria Becker

Elämän arvaamattomuudesta II, 2017
Maija Albrecht, Elämän arvaamattomuudesta

”Mustan linnun katseessa on jotakin syvää ja salaperäistä. Sen edessä voi kysyä itseltään, kuka minä olen.

Lintutieteellisen kuvituksen perinteessä kuvassa esiintyvä lintu oli usein kuollut ja täytetty, kärsivällisesti paikoillaan pysyvä. Minun mallini ovat yhä eläviä, piirtämällä kuviteltuja, kuviksi vangittuja. Toivon kuvistani välittyvän katsojille sen ihailun ja kunnioituksen, jota näitä älykkäitä olentoja kohtaan tunnen.

Vuoden kierron seuraaminen luonnossa luo elämälle ymmärrettävän mittakaavan ja auttaa kohtaamaan eteen tulevia vaikeuksia. Joidenkin näyttelyn teosten myötä jätän jäähyväisiä kesällä kuolleelle äidilleni. Äitini työelämä kului luokkahuoneessa opettaen lapsia lukemaan ja kirjoittamaan. Hänen elämäänsä leimasi uteliaisuus, halu tietää maailmasta aina enemmän. Kuvantekeminen on samanlaista uteliaisuutta, yritystä ymmärtää maailmaa ja kaikkia meitä maailman otuksia.”

Maija Albrecht

Maija Albrecht on 1967 Turussa syntynyt kuvataiteilija ja taidegraafikko, joka asuu ja työskentelee etelärannikolla Inkoossa. Albrechtin ensisijainen ilmaisuväline on kuivaneulapiirros. Hän aloitti kuvataiteen opintonsa Kankaanpään taidekoulussa ja valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 1998. Näyttelytoimintansa Albrecht aloitti vuonna 1991 ja hän on teoksillaan edustettuna useissa taidekokoelmissa.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close