Taidelainaamon kuukauden taiteilija, Kaisa Koljonen 3.4. – 30.4.2018

Lifeforce, 21x30cm, akryyli paperille, 2017
Lifeforce, 21x30cm, akryyli paperille, 2017

Kaisa Koljosen kuukauden taiteilija -näyttely koostuu keväällä 2017 ja alkutalvella 2018 tehdyistä maalauksista. Näyttelyn maalaukset ovat unenomaisia näkyjä toisesta todellisuudesta. Teokset ovat syntyneet itsestään ilman valmista suunnitelmaa siitä, mille teos tulee näyttämään, tai millainen sen kuuluisi olla. Ensin maalattu kohta synnyttää tarpeen seuraavalle. Teokset yhdistelevät surrealistista ja abstraktia tyylisuuntaa, ja ovat saaneet vaikutteita orgaanisen maailman tekstuureista ja yksityiskohdista, jotka ovat havaittavissa mikroskoopin kaltaisten välineiden avulla. Koljosta ovat inspiroineet myös avaruusteleskooppien avulla havaittavien asioiden visuaalinen maailma. Vaikka näyttelyn teokset luovat oman universuminsa, ne tuovat samalla näytille omasta maailmankaikkeudestamme löytyvää visuaalista sisältöä, joka ei ole suoraan paljain silmin nähtävissä.

Näyttelyn teokset on maalattu akvarellien, akryylimaalien ja erilaisten musteiden avulla. Teoksissaan Koljonen leikittelee edellä mainittujen tekniikoiden yhdistelmillä rennolla mutta huolellisella otteella. Sarjan tarkoitus on toimia vastapainona Koljosen taidegrafiikan tuotannolle, jonka teokset ovat tyyliltään vastakohtaisia näyttelyn maalauksille – mustavalkoisia, hyvin kontrolloituja ja suunniteltuja. Yhdistävänä tekijänä maalauksiin toimii kuitenkin teosten yksityiskohtaisuus ja Koljoselle ominainen visuaalinen kädenjälki.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close