Viidakon sydän Helena Junttila ja Tiina Lamminen 16.12.2017-3.1.2018 Galleria Becker

Wonder_woman_amazonia_1-3.jpg
wonder woman amazon

Helena Junttilan (s.1963) ja Tiina Lammisen (s.1963) näyttely on saanut inspiraationsa sarjakuvista. Kokonaisuus on kunnianosoitus käsinmaalatulle kuvalle: sarjakuville, joissa siveltimenjälki näkyy.

Maalaukset leviävät seinäpinnoille: Modesty Blaise, Wonder Woman, Supergirl, Kitty Willer, Tarzanin tytär. Tiina Lamminen tapetoi tilan sarjakuvamaalauksilla. Maalatut kuvat ovat tussimaalauksia japaninpaperille. Helena Junttilan  Modesty –maalaukset, sekä tussilla piirretyt amatsonit ripustetaan muotokuvien tapaan tapetoidun huonetilan tauluiksi.

Helena Junttila asuu ja työskentelee Sodankylässä Askan kylässä. Tiina Lamminen asuu Tampereella ja on jatko-opiskelija Lapin yliopistossa. Taiteilijat ovat valmistuneet Vapaasta Taidekoulusta Helsingissä 1989. Työparin yhteisnäyttelyitä ovat olleet Korkeajännitys – Matalalentoa Galleria Värinä, Rovaniemellä (2015) ja Katajainen Kansa -näyttely, Mäntyharjulla (2017).

Avoinna: ti-pe 12-17, la 12-15, su 12-16

Galleria on suljettu jouluna 24. -26.12.2017

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close