Heli Huotala, maalauksia 25.11.-13.12.2017 Galleria Becker

 

Heli Huotala, 2017, Shipwrecked, 60x60 cm, öljy ja akryyli kankaalle
Heli Huotala, Shipwrecked, 60×60 cm, öljy ja akryyli, 2017

” Maalaukseni syntyvät toden ja mielikuvituksen välisessä vuoropuhelussa. Rakennan maalaamalla uusia maailmoja: maisemia, hetkiä, tapahtumia, jotka ovat lähtökohdiltaan osittain totta ja osittain mielikuvitusta.  Tällä hetkellä olen kiinnostunut ja usein myös huolestunut kaikenlaisista luonnonilmiöistä.  Erilaiset sääilmiöt, luonnonmullistukset ja luonnonvoimien näytökset kiehtovat niin dramaattisuudellaan kuin näyttävällä visuaalisella kauneudellaankin. Luonto, maisema ja ylipäätään koko maailma on jatkuvassa muutostilassa: jotakin syntyy, kuolee, sekoittuu, hajoaa osiin, peittyy, korjaantuu ja ehkä kasvaa uudelleen. Joskus tapahtumat ovat väliaikaisia, joskus peruuttamattomia.

Lähtökohdat maalauksilleni löydän matkoilta lähelle ja kauas, luontodokumenteista ja uutiskuvista. Osa nähdystä ja koetusta tallentuu muistiin mielikuvapankiksi, josta voin loputtomiin ammentaa aiheita maalauksiini. Maalauksen aihe tai alkuperäisen tapahtuman tarkka muistaminen sinänsä ei ole tärkeää, sillä joskus maalauksen lähtökohta voi olla hyvinkin arkinen ja vähäpätöinen, mutta mielestäni kiinnostava ja maalaamisen arvoinen. Muisti tekee mielikuviin omat vääristymänsä, ja muistettu saattaa matkan varrella muuttua joksikin toiseksi. Maalaukseen syntyy epäpaikkoja ja -tapahtumia, kun yhdistelen eri mielikuvien palasia, jotka eivät todellisuudessa voisi välttämättä koskaan esiintyä yhdessä. Jätän katsojan päätettäväksi, mikä on todellista ja mikä kuviteltua. Galleria Beckerissä avautuva näyttely on jatkoa kahdelle aikaisemmalle näyttelylle tänä vuonna (GalleriaKONE, Hämeenlinna ja Galleria 5, Oulu). Maalaukset ovat öljy- ja akryylimaalauksia kankaalle, ja ne ovat valmistuneet pääosin kahden viime vuoden aikana.

Heli Huotala (s. 1968) on Hämeenlinnassa syntynyt, siellä asuva ja työskentelevä taidemaalari/kuvataiteilija AMK. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa jurytetyissä yhteis- ja ryhmänäyttelyissä, ja hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä 20 vuoden aikana. Huotalan teoksia löytyy mm. Hämeenlinnan taidemuseon ja Vantaan taidemuseo Artsin kokoelmista. Hän on toteuttanut julkisia teoksia mm. Tervakosken lukiolle ja Hämeenlinnan pääterveysasemalle.  Huotala on Taidemaalariliiton, Ars-Häme ry:n ja Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsen.

Kiitos Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahastolle taiteellisen työskentelyn tukemisesta. ”

Heli Huotala

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close