Paula Mikkilä: Elämänkaari, pronssiveistoksia 4.-22.11.2017 Galleria Becker

Elämänkaari-näyttelyn-sähköinen-kutsu-Galleria-Becker

Kuvataiteilija Paula Mikkilä (s.1954) kuuluu sekä Jyväskylän Taiteilijaseuraan että Tampereen Taiteilijaseuraan. Viimeisen 12 vuoden ajan hän on tehnyt pääosin pronssiveistoksia työskennellen talvet Tampereella ja kesät Jyväskylässä.

Ihmisen elämänkaari on pysynyt maapallolla pääosin samankaltaisena läpi historian. Syntymä ja kuolema ovat elämänkaaren alku ja loppu. Nämä hetket ovat pysyneet melko muuttumattomina aikojen alusta tähän päivään. Elämä itse näiden kahden ääripisteen välissä on muuttunut valtavasti. Faaraoiden haudat ovat valaisseet meille tuon ajan elämää. Tiedemiehet paljastavat meille yhä uutta tietoa ihmisen evoluutiosta maapallolla.

Ihminen ja ihmisen elämä kiinnostavat. Sukututkijat saavat selville suvun edesottamuksista uusia, joskus hyvinkin mielenkiintoisia asioita. Meistä yhä useampi haluaa tietää juuristaan: mistä olemme tulleet ja mihin olemme päätyneet. Esi-isiltämme haemme vastauksia moniin arkipäiväisiinkin asioihimme.

Jokainen meistä rakentaa oman elämänsä. Sen pituutta emme voi tietää, mutta ennustuksia voimme laatia. Erilaiset olosuhteet muovaavat kunkin elämää omaan suuntaansa. Ihminen voi elää yksin tai parisuhteessa, avioliitossa tai avoliitossa unohtamatta sateenkaariperheitä. Syntymä, lapsuus, nuoruus, keski-ikä ja vanhuus näkyvät näyttelyn teoksissa.

Paula Mikkilä

paulak.mikkila(at)gmail.com
www.paulamikkila.fi

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close