Kolmen piiri, kolme tekstiilitaiteilijaa, Galleria Becker 28.1.–15.2.2017

17_kolmen_piiri_0-copy

”Kolmen piiri” on tällä kertaa koolla Jyväskylässä galleria Beckerissä. Olemme koonneet yhteisnäyttelyn uusista, osin myös aiemmista töistä. Tarkoituksemme on tehdä vanhaan ja tunnelmalliseen galleriatilaan sopiva kokonaisuus.

Inka Kivalo on kuvakudoksen runoilija, joka maalaa langoilla hitaasti, kerros kerrokselta, lanka langalta – värejä kuunnellen. Teoksiin tallentuvat eletyt hetket, käden jälki, värien hehku ja materiaalien koskettavuus. Hänet on myös palkittu Vuoden tekstiilitaiteilijana ja Suomen Leijonan ritarimerkillä.

Heli Tuori-Luutosella on omintakeinen ja vahva ilmaisu. Hänen pienet kirjotut ”akvarellinsa” ovat intensiivisiä mikrokosmoksia. Samalla väriherkkyydellä ja varmuudella ovat syntyneet uudet rakenteelliset työt. Heli taitaa myös monumentaalisen koon, tästä todistavat lukuisat julkiset tilausteokset. Myös Heli on huomioitu Vuoden tekstiilitaiteilijan arvolla.

Riitta Turusta voisi luonnehtia vaistonvaraiseksi rakentelijaksi. Hän käyttää monia materiaaleja ja yhdistelee erilaisia tekniikoita. Usein työt rakentuvat pienistä osista mosaiikin tapaan tai sitten kokonaisuuden luo sarja variaatioita teemasta. Beckerissä pääosassa ovat läpikuultavat sifongille kirjotut työt.

Taiteilijoiden tuotantoon voi tutustua:
www.finnishdesigners.fi/portfolio/inka.kivalo
www.helituoriluutonen.com
www.finnishdesigners.fi/porfolio/riitta.turunen

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close