Takaisin luontoon, Martti Matilainen, 11.3.-29.3.2023, Galleria Becker

Teossarjan ”Takaisin luontoon” aihe käsittelee maaseudun katoavia pieniä kyliä ja yksittäisiä maatiloja ja taloja. Monet pienet maatilat ja asumukset ovat olleet usean sukupolven ajan asuttuja, täynnä elämää ja nyt ne pikkuhiljaa katoavat takaisin luontoon. Vielä on nähtävissä joitakin jälkiä ja muistomerkkejä tästä entisajan elämästä, joka on nyt ikuisesti katoamassa. Joistakin asumuksista on jäljellä enää sammaloitunut kivikasa metsän keskellä.

Teossarja on myös kannanotto jo pitkään jatkuneeseen kehitykseen, jonka seurauksena maaseudun pienillä paikkakunnilla ei ole enää elämisen mahdollisuuksia, koska kaikki palvelut ja työpaikat viedään ja keskitetään suuriin asutuskeskuksiin ja kaupunkeihin. Nämä kuvat ovat osa nykyistä suomalaista maalaismaisemaa joka myös tulevaisuudessa näyttää yhä lisääntyvässä määrin tältä.

Kuljen metsässä koirieni kanssa joka päivä ja tämän teossarjan koko idea ja tunnelma on syntynyt siellä. Se on näkemisen ja kokemisen, unien ja muistikuvien synnyttämä kokonaisuus, mutta silti todellisuutta. Teossarjan filosofisena ideana on myös muistutus ihmisen kuolevaisuudesta ja kaiken katoavaisuudesta.

Martti Matilainen (s. 1948 Helsinki)
Alunperin Suomen taideakatemiankoulusta kuvanveistäjäksi valmistunut Martti Matilainen on viime vuosina
tehnyt enimmäkseen valokuvataidetta. Matilainen hyödyntää laajaa koulutustaan ja varsinkin vaihtelevaa ja värikästä elämänkokemustaan unenomaisissa teoksissa, joiden keskeisenä aiheena on usein ihminen. Hänen valokuvakollaasit ovat aiheiltaan monipuolisia, usein hieman kantaa ottavia ja kuvaavat elämää yleensä. Matilainen kuuluu siihen yhä harvalukuisempaan ja uhanalaiseen lajiin, boheemi taiteilija.

Galleria avoinna: ti-pe 12-17, la 12-15, su 12-16

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close