Pertti Karjalainen, Aika,18.2.-8.3.2023, Galleria Becker

Näyttelyn teema ”AIKA” on erilaisina merkityksinä näyttelyn teosten nimissä ja sisällöissä. Teosten lähtökohtana on omat muistot ja arkiset havainnot. Joihinkin teoksiin on vaikuttanut nykyhetkessä tapahtuneet äkilliset muutokset ja niiden aiheuttama järkytys tai huoli. Toisaalta joidenkin teosten syntyyn on saanut alun luonnosta aistituista keväisistä tuoksuista, hetkellisistä valoilmiöistä tai vanhoista lapsuuden muistoista.

Viime vuoden tapahtumat ovat järkyttäneet maailmaa ja myös minua. Ukrainan sota katkaisi myös omalta osaltani pitkäaikaisen yhteistyön venäläisten toimijoiden kanssa. Siksi sota on ollut mielessäni päivittäin. Ensisijaisesti koen suurta surua ukrainalaisten puolesta ja heidän elämänsä sekä historiansa julmasta tuhoamisesta Putinin hallinnon ja Venäjän sotajoukkojen toiminnan takia. Toinen mieltä painava asia on huoli ystävistä Venäjällä, heidän toimintansa vaikeutuminen, yhteistyön mahdottomuus ja yhteyden pidon vaikeus. Vaikka en tavoittele työskentelyssäni reaalimaailman sisältöjä, edellä kuvattuja pohdintoja on ollut mahdoton täysin sivuuttaakaan.

Teoksissani aika ilmenee monitahoisina kerrostumina ja teosten nimistä voi löytyä viittauksia visuaalisiin havaintoihin. Joskus kuvakulman vaihtuminen tai siirtyminen kaksiulotteisesta kolmiulotteiseen voi antaa uudenlaisen näkökulman muutokseen.

Kaikki teokset ovat vuoden 2022 tuotantoa. Pääosin näyttely koostuu akryylimaalauksista kankaalle ja puulle. Jotkut teokset on syntyneet kierrätetystä materiaalista ja joissakin on mukana luonnonmateriaaleja.


Taiteilija on tavoitettavissa ja esittelee näyttelyn lauantaina 4.3. klo 12–14.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close