Raija Marttinen, KOKE(ill)A KUKK(i)A, Galleria Becker, 15.10.-2.11.2022

KOKE(ill)A KUKK(i)A, maalauksia ja väritettyjä piirustuksia

Maalaus alkaa tahrasta. Työskentelyni ydin on toiston ja sattuman yhteen kietoutuvassa nautinnollisuudessa. Haen itse maalaamisen tapahtumalle herkistymistä, maalaamisen eleen syvempää ymmärtämistä.

Aika ja muisti, muistaminen ja unohtaminen, ajan ja paikan kerroksellisuus ovat pysyviä teemoja työskentelyssäni. Kyse on katsomisesta ja näkemisestä. Mietin mitkä tekijät ja tapahtumat ovat vaikuttaneet omaan tapaani katsoa; minkälainen on visuaalisen muistini perusta.

Tuon Beckeriin muutamia osia edellisestä teoskokonaisuudesta viime kevään näyttelyihini. Sen prosessin käynnisti isäni kuolema; eräs elämän saranakohdista. Nyt katselen mielessäni suoraan lapsuuteni kesiin, hehkuviin päiviin puutarhassa, pellon pientareella, kasvimaan laidalla. Työstän erilaisia kasviaiheisia kokonaisuuksia, työnimillä Pionipenkki, Joriinitarha ja Rosarion syksy. Niistä tuon Jyväskylään ensimmäisen sarjan ”Kärsivällisyyskukkia”, jossa uusi koko ja tekniikka avasivat eteeni aivan uusia polkuja.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close