Anne Ovaska, Katse kulkee muistin läpi, 3.9.-21.9.2022, Galleria Becker

Maalatessa on kiinnostavaa miten ajatus poukkoilee väristä ja tunnelmasta toiseen sekä millaiseen muotoon se lopulta maalauksessa suodattuu. Miten maalaus usein monien eri vaiheiden ja aistihavaintojen läpikäytyään asettuu nähtäväksi.

Tavoittelen maalauksiin liikettä, matkaa, aikaa. Tarkastelen havaintoa ja näkemistä.

On kiinnostavaa miten katse kulkee kuvassa ja mieli tarttuu johonkin väriin, viivaan tai pisteeseen ja muodostaa muistikuvia, aikakerroksia, tuoksusta, tunnelmasta. Orgaaninen muoto viittaa aina johonkin. Katse kulkee muistin läpi. Havainnot lomittuvat toisiinsa ja kaikki on mahdollista. Askel muistin hämärille vesille on lyhyt.

Maalaus on kuin värähtelyistä koottu verkko mikä vuoroin peittää ja paljastaa. Katse kiertää ja kaivaa esiin muistoja unista ja todellisuudesta.

Vesi maalauksen aiheena on lähde, heijastus ja pinta mikä toistaa ympäristöään. Heijastuksen katkaisema luonto väreilee veden pinnalla ja avaa katsojalle uusia näkymiä. Heijastus ei ole kuva, heijastukset vain tapahtuvat ja tiivistyvät muistin sirpaloimiin hetkiin. Usein maalauksessa kiinnostavinta on se mikä ei näy, minkä voi vain aavistaa. Maalaus elää omaa elämäänsä katsojan katseessa.

Kiitos tuesta, Taiteen edistämiskeskus

Nuuksiossa 18.8.2022

Anne Ovaska

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close