Laura Hetemäki, Vivid Dreams, 21.5.-8.6.2022, Galleria Becker


nukut vihreässä keittiössäni

aurinko hohtaa

tiskipöydän metallipinnasta ja kattolampun kiiltävästä koristereunasta,

vesilaseista ja veitsen terästä

on pääsiäisviikonloppu

valolta on mahdotonta piiloutua

aurinko, kuu

valaisevat unemmekin

peitto kuiskii

katsot minua unisilla silmillä

– Did you sleep well?

– Yes, I saw some vivid dreams.

                                                     ”     teksti Laura Hetemäen työpäiväkirjasta

Laura Hetemäki tarkastelee maalaustapahtumaa unen kaltaisena tilana, jossa sivuroolissa oleva, pieni yksityiskohta voi nousta valtavan merkilliseksi.

Vivid Dreams näyttelyssä on esillä maalauksia, keramiikkaa, käsinkudottua pellavaa ja kasviväreillä värjättyjä kankaita. Hetemäen teosten lähtökohtana on luonnoskirjaan piirretty arkinen asetelma, muistiinkirjoitettu tapahtuma, kohtaus unesta tai väri, jota hän yrittää maalaamalla tavoittaa. Prosessin edetessä itse maalaaminen tulee aihettaan tärkeämmäksi ja lähtökohta jää taustalle väreilemään. Hetemäki on kiinnostunut myös maalauksen materiaaleista. Viime vuosina hän on opetellut kutomaan pellavakangasta, valmistamaan paperia sekä keräämään pigmenttejä kasveista.

Laura Hetemäki aloitti tammikuussa 2022 opinnot maalaustaiteen maisteriohjelmassa Kuvataideakatemiassa, Helsingissä. Ennen opintoja Hetemäki asui ja työskenteli seitsemän vuotta keskisuomalaisessa maalaiskunnassa Karstulassa, jossa hän toimi myös aluetaiteilijana vuonna 2015. Hetemäellä on edelleen työhuone Karstulassa, ja hän työskentelee siellä tiiviisti tulevana kesänä. Hetemäen teoksia on ollut aikaisemmin esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä eri puolilla Suomea; muun muassa Myymälä2 galleriassa Helsingissä, Saarijärven museossa, galleria Napassa Rovaniemellä ja Vaasan taidehallissa.

Näyttelyä ja taiteellista työskentelyä ovat tukeneet Paulon Säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close