Anssi Törrönen, maalauksia, 4.-22.12.2021, Galleria Becker

”Näyttelyn öljymaalaukset ovat valmistuneet pääosin vuoden 2021 aikana.

Teoksissani yhdistyvät orgaaninen abstrakti muoto ja vihjeenomaiset esittävämmät ainekset. Tavoitteenani on maalaus, joka ei tyhjene kerta katsomalla, vaan tuo katsomistapahtuman esille ajallisena ja mielikuvitusta ruokkivana.

Maalausprosessini on hidas ja kerroksellinen. Olen työstänyt maalausteni aiheita luonnostellen: piirtäen, valokuvaten ja veistäen kolmiulotteista muotoa. Tästä johtuen teoksissa käy dialogia ääriviivoiltaan vahva siluettimainen pinta veistoksellisen muodon kanssa. Lähtökohtana on voinut toimia havainto objektista, tai mielikuva. Haen teoksiini innoitusta ja vaikutteita nykytaiteen lisäksi vanhemmasta kuvataiteesta, esimerkiksi renessanssi- ja barokkimaalauksista. Teokseni ovat todellisen ja kuvitellun hybridejä, havaintoja maailmassa olosta.”

Anssi Törrönen

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close