Mari Mulari, Summernights, 31.7.-18.8.2021, Galleria Becker

Lauantaina 31.7. Galleria Beckerissä avautuu rovaniemeläisen kuvataiteilija-säveltäjä Mari Mularin näyttely Summernights. Näyttely on osa kokonaisprosessia, jossa Mulari on rinnakkain maalannut teoksia sekä kirjoittanut ja säveltänyt kesäyöhön liittyviä lauluja. Akryylimaalauksista koostuva näyttely on koettavissa 31.7.-18.8.2021 välisenä aikana.  

Summernights on kesäyön mielikuvista ammentava tunnelmoiva kokonaisuus. Herkkä ja unenomainen maalauskieli lomittuu voimakkaisiin laastimaisiin värikerroksiin. Valon ja värin kautta piirtyvät hahmomaiset kuvat antavat kokijalleen tilaa omiin oivalluksiin. Maalatessa Mulari kokee olevansa uuden edessä: maalausten fiktiiviset tilanteet saavat vaikutteita eletystä ja koetusta, mutta ovat tekijälleenkin usein arvoituksia viime metreille saakka. Summernights -teoskokonaisuuden työstön aikana maailman kulku on muuttunut merkittävästi covid-tilanteen vuoksi ja moni totuttu asia on ”poistunut valikoimista”. Unelma- ja muistotasot ovat ajankohtaisen havainnoinnin ohella toimineet tärkeässä osassa maalausten ja laulujen vuorovaikutteisessa prosessissa.

Mari Mulari (s. 1979) on kotoisin Laukaasta ja koulutukseltaan hän on Taiteen maisteri (LaY 2008). Hän on pitänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ammattitaiteilijoiden yhteisnäyttelyihin. Hän on säveltänyt musiikkia esittävän taiteen produktioihin sekä omille kokoonpanoilleen. Mulari on Piste Kollektiivin ja Lapin taiteilijaseuran jäsen. Summernights on ollut osa Piste Kollektiivin organisoimaa ammattitaiteilijoiden kokeiluhanketta “Taiteen elinkaarten viritys” (OKM hanke, 2019-2020), jossa neljän eri alan taiteilijan teosten elinkaaria muotoiltiin vuorovaikutuksellisesti teosten syntyvaiheesta alkaen. Summernights -teosta on tukenut Piste Kollektiivi.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close