Rita Vargas, Affection Adrift, 10.–28.7.2021, Galleria Becker

Kuvataiteilija Rita Vargasin Affection Adrift on toinen yksityisnäyttely 11 vuoden sisällä Galleria Beckerissä.

Affection Adrift on taidenäyttely, joka esittelee Vargasin kykyä sovittaa yhteen hänen portugalilaiset juurensa suomalaisen kulttuuri-identiteetin kautta. Vargas on asunut ja työskennellyt Suomessa (Jyväskylässä) yksitoista vuotta. Hän muutti Helsinkiin vuonna 2019 löydettyään ateljeen, Vargas Print Studion. Taiteellisessa tuotannossa Vargas yhdistelee taidehistoriaa, muistoja ja saamiaan vaikutteita matkoiltaan Euroopassa ja Aasiassa. Elämän ja matkustamisen tuomat kokemukset ovat vaikuttaneet hänen esteettisiin valintoihinsa, joita on nähtävillä näyttelyyn valituissa teoksissa. Teoksista heijastuu Vargasin ajatuksia poissaolosta, äitiydestä, perheestä, matkustamisesta, rajoista ja kuulumisesta.

“With Affection Adrift I try to silently bring a loud sensation of not being able to belong to a place, at the same time that familiarity is present. Perhaps it just came to tell that we are all one in the end. There is no you and me, there is not they and us, there is we. We all go through the same feelings, whether it is loneliness, or passion, whether it is sadness or anger, frustration or despair, solitude or overwhelming. It is through this fragile line that Affection Adrift tries to bring to the closest audience the need to rethink boundaries.”

Vargasin näyttely, Affection Adrift, on avoinna 10.–28.7.2021 Galleria Beckerissä, Jyväskylän Taiteilijaseura, Seminaarinkatu 28, 40100 Jyväskylä. Galleria on avoinna tiistaista perjantaihin klo 12–17, lauantaisin klo 12–15 ja sunnuntaisin klo 12–16.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close