Samuel Lehikoinen, Plasticity, 20.2.-10.3.2021, Galleria Becker

“Näyttelyni on koonti pääasiassa vuoden 2020 aikana työstetystä materiaalista. 

Poikkeuksellinen pandemiavuosi on tuonut tekemiseeni uudenlaista keskittymistä, oivalluksia ja ilmaisun tiivistymistä. Työskentelyn keskiössä kantavana teemana on noussut pintaan muovaamisen ja veistämisen perusperiaatteet, plastisuus. Uudet teokseni koen veistoksina kaksiulotteisella pinnalla. Toistoon perustuvaan harmoniseen maalausprosessiini on tullut uutena sävynä sen rikkominen. Nautin jännitteestä joka syntyy hartaasti rakennetuista lähes fotorealistisista pinnoista joita manipuloin impulsiivisesti ja sattumanvaraisesti, leikkaan, venytän ja sulatan. 

Abstraktin ja esittävän välimaastoon sijoittuvissa öljy ja akryylimaalauksissani kuvaan tunnistettavia luonnonmuotoja ja tekstuureja irrotettuna kontekstistaan luoden jotain uutta ja outoa, vierasta mutta tunnistettavaa. Ideani ammennan alitajunnasta, mielen kuvapankista nostaen vailla ulkoisia referenssejä. Pyrin luomaan lähes käsinkosketeltavan kolmiulotteisia näkymiä jota tuntuvat nousevan ulos kankaalta.”

Samuel Lehikoinen

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close