Kristian Venäläinen, Kohtauksia, 30.1. – 17.2.2021, Galleria Becker

KOHTAUKSIA

”Näyttelyssä tapahtuu erilaisia kohtauksia, veistosten ja muiden teosten kautta näyttelytilassa esitettynä. Kohtauksissa on niin sanotusti ”tilanne päällä”. Kuuntelija teoksen kanssa voi kävijä osallistua itse kohtaukseen.

Näyttelyssä on esillä muun muassa isoja ihmisenkaltaisia veistoksia, joita tekijä on valmistanut muutaman viimeisen vuoden ajan. Teoksissa kokonaisuus rakentuu eri materiaaleista, kuten keramiikasta, pronssista, puusta ja kuparilangasta. Tämä on toinen yksityisnäyttely, joissa näitä teoksia on esillä. Lisäksi näyttelyssä on muita viimeaikaisia keramiikasta valmistettuja veistoksia.

Kristian Venäläinen on syntyjään Jyväskylästä. Opiskeli konetekniikkaa Oulun yliopistossa, mutta päätyi sitten opiskelemaan keramiikkaa Kuopion käsi- ja taideteollisuus akatemiaan. Saksassa hän oli muotoilijana Rosenthalin posliini- ja lasitehtaan Creative Centerissä, josta palasi takaisin lehtoriksi ja sittemmin yliopettajaksi Kuopion Muotoiluakatemiaan. Sieltä hän siirtyi Yhdysvaltoihin dekaaniksi Finlandia yliopiston muotoilun ja taiteen koulutusohjelmaan. Kotiseuduilleen hän palasi vuonna 2006, jolloin perusti oman studion ja on jatkanut työskentelyä vuodesta 2008 taidekeskus Järvilinnassa keraamikkona ja kuvanveistäjänä.”
                             Kristian Venäläinen

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close