Miiu Esantytär, Paula Myllymäki, Minja Revonkorpi, Hallitsematon muutos, 10.-28.10.2020, Galleria Becker


Maailmassa tapahtuu paljon asioita joihin yksilö ei itse voi vaikuttaa. Koko
maailma on tällä hetkellä kuin nyrjähtänyt radaltaan vihapuheen, luonnon muuttumisen ja pandemian seurauksena. Entä kun pyörremyrsky tapahtuu henkilökohtaisella tasolla, pyyhkien mukanaan tavallisen arjen, totutut tavat, turvallisuuden tunteen? Suuret henkilökohtaiset mullistukset kuten erot, sairaudet, menetykset, tulipalot, rikokset, masennukset ovat ihmisen elämän
yllättäviä käännekohtia, ja niistä selviytyminen testaa yksilön resilienssiä ja haastaa löytämään keinoja päästä eteenpäin. Melankoliaan ei voi juuttua liian pitkäksi aikaa, mutta se on tärkeä osa elämän kirjoa. Vain pimeydestä voi versoa valonsäde.

Koronauutisointi luo päiviimme arvaamattomuuden tunteen, uhka on ulkomaailmassa ja jopa omassa arjessamme. On pakko ajatella omaa toimintaa suhteessa muihin. Voinko mennä kauppaan, töihin, harrastuksiin? Kun arjen tasapainoa ei voikaan rakentaa sosiaalisen kanssakäymisen myötä, miten se muuttuu?Taiteilijoina olemme kokeneet luovuuden tärkeäksi keinoksi vaikeiden asioiden kohtaamiseen. Tämä käsillä oleva aika maailmassa ei helpota yksilön asemaa ongelmien saapuessa, joten voimavarat ja toivo on löydettävä itsensä sisältä.

Näihin teemoihin sukellamme näyttelyssämme Hallitsematon muutos.

Miiu Esantytär käsittelee video- ja ääniteoksessaan “One With Emptiness” kodin tulipalon aiheuttaman trauman hyväksymistä, jäljelle jäämisen ajatusta. Näyttelyn yhteydessä esitettävässä butoh-performanssissa “Can you fix my comfort-sandwich?” hän pohtii saman aihepiirin sisällä rutiineista haettavan turvan ja lohdullisuuden tunteita.

Paula Myllymäki tuo näyttelyyn teoksiaan, jotka käsittelevät ihmisen selviytymistä silloin, kun oma mieli nousee itseä vastaan ja muuttaa kaiken. Teoksissa ihmismieli näyttäytyy hallitsemattomana osana ihmistä, joka usein tekee mitä tahtoo, mutta jolle ei auta sanoa vastaan. Myllymäen teokset ovat mustepiirroksia, maalauksia ja sekatekniikalla tehtyjä töitä.

Minja Revonkorpi rakentaa installaatiomaisen teoskoosteen myötä polkuja elämän
käännekohtiin ja niistä ulos. Henkilökohtainen muuttuu yhteiseksi kokemukseksi;
jokainen peilaa universaaleja aiheita oman elämänsä karikkoihin.

Performanssiesitys 21.10. ja 28.10. klo 15.30–16
Taiteilijatapaaminen 21.10. klo 16

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close