Kaisa Huotari, Asema ajan jälkeen, 27.6.-15.7.2020,Galleria Becker

”Asema ajan jälkeen” (State After Time) -näyttelyssä on esillä sarja maalauksia, joissa pohditaan ihmisen asemaa ja vaikutusta ympäristöön, luontosuhteen olemassaoloa sekä sen kehittymisen suuntaa. Ympäristön monimuotoisuutta kuvataan erilaisten orgaanisten prosessien sekä yksilön muistojen pohjalta. Näin tarkastellaan myös mielen tapaa tallentaa, hahmottaa ja jäsentää asioita visuaalisesti.

Luonto näkyy sekä konkreettisina, tunnistettavina kuvina, että abstrakteina jälkikuvina. Jälkikuvissa erilaisista luonnon aineksista peräisin olevia teollistettuja elementtejä on keinotekoisesti jäljennetty takaisin orgaanisiksi muodoiksi. Käytän maalausprosessissa esimerkiksi jätteeksi luokiteltavia materiaaleja, kuten erilaisia muoveja ja papereita muokkaamaan maalin liikettä. Kankaalle jäävä kuva muistuttaa visuaaliselta olomuodoltaan erilaisia luonnossa esiintyviä ilmiöitä, kuten jäätymistä, usvaista maisemaa tai lähikuvaa puun kuoresta. 

Figuratiivisten aiheiden alkuperä on valokuvissa, joita olen ottanut muistoiksi erilaisista ympäristöistä, joissa ihmisen kädenjälki havaittavissa. Naturalistisesti rakennettua kuvaa on tekijän toimesta muokattu, pirstaloitu ja kulutettu. Samalla tavalla, miten ihminen ottaa luontoa ja muuttaa sitä käsissään. Jäljelle jää rikkinäinen kokonaisuus, johon sisältyy muistutus elämän hauraudesta ja ainutlaatuisuudesta sekä asioiden ohimenevyydestä. 

Kaisa Huotari (s. 1994) on Jyväskylässä syntynyt ja työskentelevä kuvataiteilija. Kankaanpään taidekoulusta valmistunut Huotari on järjestänyt näyttelyitä ympäri Suomea ja syksyllä 2019 hänet palkittiin Art of Basware -taidekisan voitolla. 

www.kaisahuotari.com/

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close