Marjo Hallila, Jälkikuvia, 14.3.-1.4.2020, Galleria Becker

Marjo Hallila, Jälkikuvia

”Paikat, joissa elämme, paikat, jotka ohitamme, ja paikat, joihin palaamme. Ne jättävät meihin jälkensä ja vaikuttavat elämäämme ja olemassaoloomme. Vaikutelmat paikoista kiinnittyvät kehoihimme ja mieliimme muistoina, tunteina ja tuntemuksina. Maalaukseni syntyvät näiden vaikutelmien, kokemusten ja tunteiden pohjalta. Ne muotoutuvat ja liikkuvat ajassa ja paikassa, ne ovat kokemusteni jälkikuvia, muistoja hetkistä, joita ei enää ole.

Galleria Beckerissä 14.3.–1.4.2020 esillä oleva kokonaisuus Jälkikuvia on kertomus paikoista ja paluusta, osa henkilökohtaista paluuprosessiani, joka alkoi kesällä 2018 palattuani Suomeen viiden vuoden poissaolon jälkeen. Aloitin Jälkikuvien parissa työskentelyn talvella 2018–2019. Intensiivisin maalausjakso on ollut vuoden 2020 alussa.

Käsittelen Jälkikuvissa paluuseen liittyviä tunteita ja vaikutelmia yhteydessä nykyhetkeen ja maalausprosessiin. Jälkikuvat ovat fragmentteja, välähdyksiä, joissa nämä hetkelliset tunteet ja vaikutelmat on työstetty abstrakteiksi maalauksiksi.

Maalatessa olen aina lähtenyt liikkeelle intuitiosta, rehellisenä ja uteliaana kohtaamaan valmistuvan teoksen. Näistä teoksista on muodostunut kokonaisuus, jossa nousevat esiin kohtaamisen, kuulumisen, etsimisen ja suostumisen teemat. Jälkikuvat ovat samaan aikaan sekä yksittäisiä teoksia että useista osista rakentuvia kokonaisuuksia. Jälkikuvien jälkeen voi suunnata kohti uutta.”

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close