Sanna Haimila, Paljas, maalauksia, 1.2.-19.2.2020, Galleria Becker

Nimetön sarjasta Paljas, 100 x 70 cm, öljyväri pleksille, 2018

”Eräänä päivänä heräsin ja ylähuuleni oli katoamassa. Suuni oli viiva ja leuan linja mutkistunut. Yhtäkkiä minulle valkeni, että kaupan kassalla ei todellakaan vaadita todistamaan ikääni. Olin 43. Mikä järkytys. Ja yllättäen, mikä häpeä.

Paljas on sarja omakuvia, joiden lähtökohtana ovat itsestäni työhuoneella ottamat kännykkäkuvat. Pieneltä ruudulta olen siirtänyt itseäni ele kerrallaan maalauspohjalle. Pohdiskelen muutosta ja sen hyväksymistä, etsin epätäydellisyyden kauneutta. Roikkuvissa poskissani näen Eila -mummon ja suuni masentunut kaari on onneksi vain painovoimaa.”

Sanna Haimila (synt. 1974) on Torniossa asuva ja työskentelevä maalari ja piirtäjä.

Haimila on valmistunut kuvataiteilijaksi 2007 Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta ja hänet töitään on mm. Valtion taideteostoimikunnan, Ulkoministeriön, Jenny ja Antti Wihurin säätiön ja Aineen taidemuseon kokoelmissa.

Näyttelyä on tukenut Lapin Kulttuurirahasto.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close