Enni Vekkeli & Janette Holmström, Nature of Things, 27.9.-16.10.2019, Galleria Becker

Enni Vekkeli, Lucia, HD video 3 min 22 s

Enni Vekkelin ja Janette Homströmin näyttely Nature of Things avautuu Galleria Beckerissä torstaina 26. syyskuuta. Näyttelyssä on esillä videoteoksia, installaatioita, sekä veistoksia. Tekijät lähestyvät muiston, paikan ja identiteetin käsitteitä yhteisesti sekä henkilökohtaisista näkökulmistaan.

Paikat ja esineet säilyttävät muistoja ja mennyttä aikaa. Muistot kiinnittyvät meihin ja me muiston synnyttäneeseen paikkaan ja hetkeen. Mitä tapahtuu, kun muistoja rakentanut ja säilyttänyt paikka katoaa?

Vekkeliltä on veistosten lisäksi esillä videoteos nimeltä Lucia. Tiloja, joissa teos on kuvattu, ei osin enää ole. Kuvat kuitenkin ovat ja niiden hetkissä mennyt säilyy. Vekkeli liikkuu henkilökohtaisesta kohti yleistä; me kaikki elämme ajassa ja tilassa. Se, keitä olemme, määrittyy sen kautta, millaisessa suhteessa olemme taakse jätettyyn ja siihen, mitä vielä ei ole. Holmström pohtii muistojen ja materiaalien suhdetta identiteettimme rakentajina. Muistoja säilötään valokuviin, paikkoihin ja esineisiin. Materiaalinen ympäristömme arkistoi historiaamme ja identiteettiämme. Näyttelyn installaatiot elävät ajassa ja paikassa pohtien muistoja, jotka rakentuvat valikoivasta muistamisesta ja unohtamisesta.

Enni Vekkeli (s.1983) on Imatran taidekoulusta valmistunut kuvataiteilija. Tällä hetkellä hän jakaa aikansa Mäntyharjulla tapahtuvan residenssityöskentelyn ja läheisen järvenrantamökin välillä. Viime aikoina Vekkeli on työskennellyt pääasiassa videon, animaation ja keramiikan parissa. Hän pyrkii poeettiseen ja tiivistettyyn ilmaisuun, sekä asettumaan teoksissaan vuoropuheluun filosofian ja ekologian kanssa. Teoksissa palataan pohtimaan ajan ja aineen luonnetta. Vekkeliä kiehtovat toisaalta primitiiviset keramiikan polttotekniikat, kuin  animaation prosessiin kuuluva tilanne, jossa saven massa ja materiaalisuus digitalisoituu aineettomaksi pinnaksi.

Janette Holmström (s.1984) on Imatran taidekoulusta valmistunut kuvataiteilija. Tällä hetkellä hän opiskelee valokuvataiteen maisteriksi Aalto Yliopistossa. Holmströn työskentelee pääasiassa valokuvan, installoinnin ja valon parissa. Teoksissaan hän tarkkailee ihmisen suhdetta ympäristöön ja erityisesti luontoon. Hän pohtii myös erilaisia rajoja, niiden keinotekoisuutta, sitä miten ne meille näyttäytyvät ja miten ne muovaaavat identiteettiämme. Näyttelyiden lisäksi hän on työskennellyt julkisen taiteen sekä erilaisten taiteen tilojen ja tapahtumien tuottamisen parissa.

Lisätietoja:

Enni Vekkeli, vekkeli.enni@gmail.com

Janette Holmström, Janette.holmstrom@gmail.com


%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close