Ville Lehtinen, Sotahuuto, 15.6. – 3.7.2019, Galleria Becker

juliste_valmis

”Eksistentiaalista kriiseilyä ja maailmanlopun meininkiä pastellisävyjen siivittämänä.

Ville Lehtinen (s.1984 Jyväskylässä) valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan AMK:sta vuonna 2015. Hän asuu ja työskentelee Imatralla. Hänen maalauksiaan on ollut mukana useissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä. Galleria Beckerissä avautuva näyttely on hänen neljäs yksityisnäyttelynsä.

”Olen kuvaillut omia töitäni pop-surrealistisiksi. Yhdistelen niissä esittävää taidetta, figuureja ja muita objekteja, abstraktimpaan kuvastoon. Olen pitkään ollut mieltynyt tasaisiin väripintoihin ja geometrisiin kuvioihin. Pidän muutenkin melko yksinkertaisesta kuvallisesta ilmaisusta. Käytän usein valokuvia töitteni lähtökohtana ja yhdistelen eri kuvia, mutta poistan yksityiskohtia jotta jäljelle jää vain teoksen kannalta tarvittavin informaatio. Voimakkaat kontrastit ovat minulle myös tärkeitä, pyrin käyttämään tumman ja vaaleanääripäitä töissäni.

Piirustuksella on tärkeä osa työskentelyprosessiani. En koskaan rupea maalaamaan suoraan valokuvan pohjalta vaan teen ensin piirustuksen joka toimii mallina maalaukselle. Vaikka työskentelytapani sekä piirtäessä että maalatessa on melko mekaanista ja analyyttista, on maalaaminen silti se hetki, kun rentoudun ja vapaudun, koska suurin osa teosta koskevista päätöksistä on tehty jo piirustusvaiheessa. Maalausteni aiheet vaihtelevat eläin- ja ihmismaailman välillä, maalaan kuvia jotka minua sattuvat sillä hetkellä kiinnostamaan. Minulla on tapana saada vaikutteita mm. elokuvista ja musiikista ja työni sisältävätkin usein maltillisia popkulttuuriviittauksia.”

 

Galleria on suljettu Juhannuksena.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close