Katriina Sjöblom, Tytöt, tytöt, 5.1.-23.1.2019, Galleria Becker

Tytöt,tytöt.150x220, hiili, akryyli ja muste paperille, 2017
Katriina Sjöblom, Tytöt, tytöt , 150 x 220 cm, hiili, akryyli ja muste paperille, 2017

”Tytöt, tytöt -näyttelyn teokset ovat osa vuosina 2017-2018 tekemiäni naiskuvia. Kuvien juuret ovat todellisissa ihmisissä ja kohtaamisissa, niihin on vain sekoittunut vähän ajankohtaisia tapahtumia, otsikoita, historiaa ja lukemiani kirjoituksia. Minua kiinnostaa ihmiskeho, iho ja inhimillisyys. Aluksi on vain keho, jolle haen asentoa. Rakennan lavastettua kohtausta elävästä elämästä. Hetkiä, niin kuin minä ne muistan tai haluan muistaa.
Taiteellinen työskentelyni on rönsyilevää. Piirrän, maalaan, vedostan, valotan, esitän, veistän ja teen monenlaisia ryhmätöitä taiteen saralla. Teosteni keskiössä on yleensä aina ihminen, välineestä riippumatta. Piirtäminen on kuitenkin tärkein osa taiteellista ilmaisuani. Suurikokoisten hiilipiirustusten tekeminen tuntuu tällä hetkellä riittävältä. Isolla paperilla viiva voi vapaasti harhailla ja sitten asettua. Työskentely tuntuu kehossa, asento piirtäessä.
Katriina Sjöblom (s.1976 Rovaniemi) asuu ja työskentelee Porissa. Hän on valmistunut Kankaanpään taidekoulusta (SAMK) 2014 ja osallistunut aktiivisesti ryhmänäyttelyihin ja yhteisöteoksiin mm. Porissa, Tampereella, Oulussa, Rovaniemellä ja Lahdessa. Tytöt, tytöt on Sjöblomin kolmas yksityisnäyttely. Sjöblom on Taiteilijaseura NYTEn ja Porin taidegraafikoiden jäsen.”

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close