Juhlatuulella -kirja julkaistaan 15.12.2017

 

Jyväskylän taiteilijaseura - Juhlatuulella

Juhlatuulella-kirja esittelee 78 kuvataiteilijaa, jotka toimivat ammatissa Suomen juhlavuonna 2017. Mukana on myös kahden kirjassa esiintyvän taiteilijan isoisä, valtion itsenäistymisen aikaan Jyväskylässä työskennellyt Urho Lehtinen.

Taideteoksia ovat lukijan kanssa tutkimassa kirjailijat Ville Hänninen, Johannes Lahtinen, Pasi Luhtaniemi, Olli-Pekka Tennilä ja Eeva Rohas. Heidän tekstinsä liikkuvat nykyhetken tunnelmista ja vahvasta paikallistunnusta historian uumeniin ja tuntemattomaan tulevaisuuteen.

Mukana kirjassa ovat seuraavat taiteilijat: Sami Ala, Mari Antjärvi, Tuomo Blomqvist, Hannu Castrén, Minna Esantytär, Anna-Liisa Hakkarainen, Tuomas Hallivuo, Auli Halttunen, Mikko Hietaharju, Päivi Hintsanen, Hanna Holma, Maija Holma, Marjatta Holma, Naoji Ishiyama, Jukka-Pekka Jalovaara, Johanna Juvonen & Biagio Rosa, Aino Kajaniemi, Risto Kajo, Kapa, Pertti Karjalainen, Arja Karppinen-Rekola, Jaana Kautto, Terjo Kiljunen, Eila Kinnunen, Maisa Kivi, Kaisa Koljonen, Maija Kumpulainen-Sokka, Samuel Lehikoinen, Anne Lehtelä, Virpi Lehto, Virpi Leinonen, Kristiina Lempiäinen-Trzaska, Olga Malytcheva, Jyri Markkanen, Outi Markkanen, Päivi Meriläinen, Merja Metsänen, Paula Mikkilä, Eero Mikkonen, Piippa Mutikainen, Paula Myllymäki, Johanna Mäkitalo, Mika Natri, Heidi Naumanen, Kirsi Neuvonen, Milla Nousiainen, Merja Nykänen, Hannele Ollakka, Aino-Kaarina Pajari, Katri Piri, Johanna Pisto, Maija Ranka, Päivi Reiman, Minja Revonkorpi, Svetlana Ruoho, Anna Ruth, Ilona Rytkönen, Anja Santala, Carita Savolainen, Jukka Silokunnas, Maarit Siltamäki, R© Snellman, Pekka Suomäki, Jonna Suurhasko, Timo Sälekivi, Kirsi Tapper, Seppo Uuranmäki, Jaakko Valo, Rita Vargas, Hanna Veander, Sonja Vectomov, Reijo Veijalainen, Eino Viikilä, Ulla Virta, Iana Vulpe.

Jyväskylän taiteilijaseura Juhlatuulella -Facebook-sivulla esitellään kirjassa mukana olevia taiteilijoita. Instagramissa kuvia taiteilijoista kirjassa mukana olevine teoksineen löytyy hashtagilla #jtsjuhlatuulella.

Jyväskylän Taiteilijaseuran samanniminen vuosinäyttely on esillä Jyväskylän taidemuseossa 16.12.2017–4.3.2018. Näyttely ja kirja muodostavat kattavan nykytaiteen katselmuksen, joka ammentaa voimaansa myös kuvataiteen historiasta.

Kirjan julkistetaan suurelle yleisölle näyttelyn avajaisissa 15.12.2017.

Kovakantisessa kirjassa on 193 sivua ja sen koko on 21 x 21 cm.
Julkaisija: Jyväskylän Taiteilijaseura ja Kustannus Aarni

Kirjan hinta on 40 €. 
Lähetä tilauksesi osoitteeseen galleria(at)jkltaiteilijaseura.net
tai soita 040 824 3031.

Lisätietoja

Maija Holma
pj(at)jkltaiteilijaseura.net
050 463 7113

Etukannen kuvana Kirsi Neuvonen: Mielenmaisemia – Hyökyaalto, 2016, monotypia, lyijy-, liitu- ja hiilipiirros, 100 X 70 cm.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close